Saturday, December 08, 2007

Tune of the Day

Homage for Santa, good old Deicide Death Metal exactly how it's supposed to be. Fast and aggressive with killer riffs and magnificent guitar solos. Take your time and lend a patient and attentive ear to the solos, they are quite rare these days.

Friday, December 07, 2007

De ce UDMR e un pas inaintea tuturor

Pentru ca in sfarsit are o concurenta serioasa pe piata electorala pe care activeaza, iar alegerile pentru Parlamentul European din noiembrie au demonstrat efectele ei benefice pentru UDMR. Atat Cristian Banu cat si Doc au tinut sa semnaleze disparitia PRM din lista de adversari politici ai Uniunii. Eu cred ca pe plan politic PRM nu a fost niciodata un adversar al UDMR, sansele prezentei UDMR in Parlament nu au fost niciodata influentate in vreun fel de existenta PRM din moment ce Uniunea era singura pe o piata de alegatori semnificativ izolata de restul electoratului. De-abia acum incepe distractia, in momentul in care UDMR nu mai e singura organizatie politica ce aspira la reprezentarea electoratului maghiar, iar ceea ce intr-adevar risca sa le fie fatal este tocmai pretentia de a se considera singurii potentiali reprezentanti ai acestuia, singurii beneficiari indreptatitit ai magicului 6,6%. Indraznesc o predictie, aceea ca in cazul unor alegeri parlamentare in 2008 care s-ar desfasura intr-un sistem proportional (sau partial proportional), damage-ul cel mai mare pe care il va incasa UDMR va fi in cazul in care va fi singurul partid care va concura pentru voturile maghiarilor si daca o va face cu aceiasi lideri pe care ii are acum. In aceasta situatie prezenta la vot a maghiarilor risca sa fie sub asteptari si mai mult decat atat, o parte non neglijabila din voturile lor risca sa mearga la partidele "ne maghiare". In cazul unei reale concurente - cu UCM de exemplu - riscul ca minoritatea maghiara sa nu fie deloc (sau foarte slab) reprezentata in Parlament creste enorm avand in vedere pragul de 5%, situatie in care prezenta lor la vot poate creste substantial iar votul lor sa fie unul util, partea de voturi acordata formatiunilor politice "ne maghiare" scazand semnificativ. De unde si preferinta UDMR pentru sistemul electoral (total sau partial) proportional fata de cel majoritar, high risks high pay. Exista totusi o pista deloc explorata pana acuma care ar putea reprezeta salvarea UDMR, deschiderea discursului politic catre o parte a electoratului "roman", iesirea din albia electoratului traditional. Pana acuma UDMR pare a fi deasupra mocirlei politice dambovitene, deci potential ar fi in aceasta directie cu conditia de a lucra la discursul politic inspre a-l face mai putin "maghiar" si mai mult "regional transilvan". Pana acum UDMR a raspuns la concurenta UCM si a lui Tokes Laszlo "maghiarizandu-si" discursul, mergand in sensul impus de concurenta, dar cred ca piste de explorat sunt si in directia opusa. Deocamdata in Romania nu exista un partid care sa insiste pe valorile regionale, in ceea ce ii priveste pe ardeleni pe valorile transilvane, UDMR (chiar daca are M in nume, ceea ce nu place tuturor) are profilul perfect si o carte serioasa de jucat in acest sens.

Thursday, December 06, 2007

Le message du président

Message de Nicolas Sarkozy aux FARC.

Wednesday, December 05, 2007

Post number 1001. The minimalist one.

Neoanderthals. Female Extreme Metal drummer. 1001.

Here we go (again)

French Culture is Dead (Time Magazine) ! Non, la culture française n'est pas morte (Le Figaro)!

And this comes precisely after the election of Speedy Gonzales as the most American friendly French president in the past 30 years.