Saturday, July 14, 2007

SOTD and others

The song of the day is definitely Stabbing the Drama from Soilwork. These guys managed brilliantly their passage from the European underground to the US mainstream, unlike their fellow Swedish metalheads In Flames. It's not that In Flames are not successfully mainstream right now, it's just that it makes me throw out the window everything they came up with since Clayman. Interestingly enough, it's all about killing the solos and going metalcore, something I find hard to understand. Are all American kids that stupid that they don't dig a more complex musical structure? Gimme a break, which brilliant producer came up with this shit? It's not that I don't understand the concept of complying to commercial requirements, I only think it's a load of crap because it takes people for stupid. Since it's all about marketing I guess that even Cryptopsy could pass on MTV in prime time.

Reabilitare la Cluj

Se anunta multe lucrari de reabilitare/renovare/constructie la Cluj : Palatul Banffy (8,74 mil. euro), ambulatoriul Spitalului Judetea (976 mii euro), un nou Centru Expozitional Judetean (4,96 mil. euro pe de o parte si Bastionul Croitorilor pe de alta. Pentru primele trei proiecte fondurile au fost aprobate iar ultimul inca nu e sigur ca se va realiza. Povestea cu Bastionul Croitorilor - care ar urma sa fie transformat intr-un Centru de Cultura Urbana - este urmatoarea : municipiul a prevazut pentru proiect maxim 270 de mii de euro si decamdata sigura oferta la licitatia pornita a fost de 500 de mii de euro din partea unei firme din Harghita, iar primaria sta pe ganduri daca sa anuleze licitatia sau sa faca o rectificare bugetara.

Privind sumele necesare pentru realizarea primelor trei proiecte, costurile realizarii Centrului de Cultura Urbana in Bastionul Croitorilor sunt de departe net inferioare, deci nu inteleg ezitarea primariei. Doar ca este o diferenta de nuanta. Ultimul proiect va fi finantat din bugetul local pe cand primele trei probabil din fonduri guvernamentale de dezvoltare regionala venite de la UE. Intreabarea mea idioata este de ce nu a intrat si Bastionul Croitorilor pe lista cu celelalte trei proiecte, caz in care banuiesc ca finantarea ar fi fost garantata avand in vedere costurile net inferioare celorlalte proiecte.

GGG Cluj

Din Ziua, Clujul a devenit al doilea oras ca numar de populatie din tara, depasind Timisoara. Cool, doar ca s-a ajuns in situatia de fata nu din cauza cresterii populatiei ci tocmai invers din cauza scaderii ei, deci prespun ca in Timisoara scaderea a fost mai importanta decat in Cluj. Acum Clujul are 311 400 de locuitori, in 2002 avea 318 027, iar in 1992 328 602 (din Wikipedia). Scaderea dintre 1992 si 2002 a fost de 10 575 de locuitori, in 2007 suntem la jumatatea perioadei intre doua recensaminte si populatia a scazut deja cu 6627 de suflete.