Saturday, June 30, 2007

Absenteismul

Cateva opinii interesante de pe liberalism.ro in apararea absenteismului ca forma de delegitimare a sistemului. Fie, dar abseteismul nu e o forma activa de schimbare a sistemului, din contra un absenteism ridicat e nefast oferind o marja de manevra mai mare politicienilor si deresponsabilizandu-i fata de un absenteism redus care inseamna asteptari mai mari si o presiune mai mare din partea populatiei. Deci pana la urma tot din interiorul sistemului vine schimbarea, jucand dupa regulile lui - vot, partide politice, actiuni civice. Absenteismul delegitimeaza persoane si nu sistemul in sine tocmai pentru ca votul este un drept si nu o obligatie - logic daca ai dreptul sa votezi ai si dreptul sa nu votezi - astfel incat absenteismul pana la urma este tot o parte a sistemului democratic si deci il legitimeaza. Asta nu inseamna ca ma numar printre adeptii prezentei la vot cu orice pret. Ma numar printre adeptii votului cu capul si in cunostiinta de cauza, iar daca aceste doua conditii sunt indeplinite si in paralel scade si absenteismul atunci cu atat mai bine.

Friday, June 29, 2007

Symphonic Headbanging

Haggard - Awaking the Centuries. Watch and relax:) Good Death Metal grunt, nice classic music, medieval tunes in between, heavy guitar. Total kickass!

Und nur das grosse Himmelszelt
Bezeugt das Ende dieser Welt


Wednesday, June 27, 2007

Go Go Go Vista

Funny news today in Le Monde Informatique. The biggest concern of the British partners of Microsoft is whether it is possible to downgrade to Windows XP after having installed Windows Vista, the latest Microsoft desktop PC operating system. The biggest issue is that you need a substantially more powerful box to run Vista than XP, 2 GB of RAM and a Dual Core CPU should do the trick, and still a lot of drivers are missing. In these conditions I'm not surprised that companies with thousands of employees using a desktop PC in their everyday job are reluctant to spend huge amounts of money just to upgrade. Upgrading the hardware is only one component of the overall cost, the other being acquiring - if needed - new Vista compatible licenses to upgrade the existing software the company is using in its everyday activity. Whole lotta fun!

Drogurile si intelectualul de stanga

Intr-un articol din Evenimentul Zilei, Puscarie pentru poezie, Dragos Bucurenci o ia din nou lejer pe aratura in ato-promovarea sa ca intelectual de stanga. Referindu-se la articolul Hotnews desprea doua arestarea lui Sisu, membru al trupei La Familia, autorul sacrifica logica elementara in sprijinul sustinerii unui coup de gueule personal partial justificat impotriva sistemului. Extras :

"Am parafrazat stirea aparuta pe Hotnews in legatura cu a doua arestare a lui Tudor Sisu, unul dintre cei doi solisti ai trupei La Familia. M-am gandit ca, schimband ce e de schimbat, va deveni mai clar absurdul tragic al solutiei „puscarie pentru consum de droguri”.

E la fel de absurd ca si cum am incerca sa tratam persoanele cu deficiente locomotorii trimitandu-le dupa gratii. De altfel, n-au trecut decat 17 ani de cand in Romania functionau azile-puscarii pentru „handicapati”, iar cele pentru persoanele cu deficiente mintale sunt desfiintate abia acum."

Stirea Hotnews vorbeste foarte clar despre motivul arestarii, vanzare de droguri si nu consum de droguri, iar fapta este una infractionala si se pedepseste cu inchisoarea nu numai in Romania, dar si in alte tari mai spre vest si cu o mai mare populatie de veritabili intelectuali de stanga cum ar fi Franta.

In acelasi timp Dragos Bucurenci remarca foarte bine absurditatea justificarii procuraturii care a respins cererea de judecare in libertate a lui Sisu :
"La 6 luni dupa eliberare, Sisu e arestat din nou, de aceasta data pentru trafic. Dupa un an, o prima instanta hotaraste judecarea tuturor celor 16 inculpati in stare de libertate, dar la recursul de saptamana trecuta Curtea de Apel decide ca doar Sisu trebuie sa ramana in puscarie. Procurorul a sustinut ca punerea in libertate a lui Sisu prezinta pericol social intrucat textele interpretate de solist sunt „anti-sistem”."
Daca chiar acesta a fost motivul expus de procurorul in cauza atunci este o explicatie absolut aberata pentru a tine pe cineva in spatele gratiilor - texte anti-sistem cu pericol social - si revoltatoare prin prostia ei. Probabil la fel de revoltatoare ca si prima arestare a lui Sisu, ca si consumator nu ca si dealer, doar ca si in acest caz avem probabil de-a face tot cu o lege care interzice consumul si in anumite conditii - cred totusi ca pentru un joint sa o pastila de extasy nu intri la puscarie - il considera o infractiune pasibila cu inchisoarea.

Sa spunem ca la a doua arestare sistemul ticalosit a gasit falia absoluta si indiscutabila prin care sa-i puna calusul in gura acestui Nichita Stanescu al cartierului varianta Dragos Bucurenci, probabil ca toata acuzatia si toate probele sunt inventate de la zero pentru a pune dupa gratii acest pericol social liric. Probabil totul este doar o masinatiune injusta si revoltatoare care trebuie demascata. Asta nu scuza in schimb fentarea grosolana a logicii elementare si pastelarea situatiei cu un discurs ieftin de stors lacrimi sufletelor sensibile doar de dragul cultivarii brandului de intelectual de stanga.

Phoenix Transylvania

Dupa o lunga pauza, astazi (sau mai degraba ieri) scriu (sau mai degraba am scris) pe Phoenix Transylvania un text care a stat ceva timp in incubator fara vreo garantie ca ar fi mai bun decat in forma initiala : "Raspuns cititorilor. Viceconsulul maghiar la Cluj si UBB".

Lectura placuta!