Wednesday, October 24, 2007

Moment de jurnalism romanesc

De la Victor Ciutacu puteti afla ca daca l-ati votat cumva pe Traian Basescu - sau daca il sprijiniti politic - sunteti niste retarzi, iar daca nu va incadrati in aceasta categorie atunci sunteti cu siguranta niste mitocani sau marlani pentru ca faceti parte din popor. Cu astfel de lucruri sunteti gratulati cand ajungeti sa cititi productia de ieri a redactorului sef adjunct al Jurnalului National si nici macar nu e din vina dumneavoastra, ci din vina presedintelui Basescu, a carui decizie de a organiza totusi referendumul pentru votul uninominal l-a infuriat atat de tare pe dl. Ciutacu incat, inainte sa se descarce pe Jucator - cum il numeste pe presedinte - s-a descarcat pe cititorii sai. Partea amuzanta incepe de-abia in postul imediat urmator al dlui. Ciutacu din care extrag un citat revelator :

"Titlul acestui post inspaimantator de simplu si de adevarat ("Oamenii fara argumente sunt imbatabili", N.A.), nu-mi apartine ca licenta; este descoperit, in vremuri ceva mai dulci ale Internetului, pe un forum candva extrem de popular. Exista o subspecie umana care adora sa arunce cu rahat in ventilator. Desi riscul de a fi primele stropite se subintelege, iar probabilitatea de a-si face singure masti faciale ecologice este imensa, respectivele creaturi umanoide continua s-o faca repetat cu o pasiune ce frizeaza dementa. Asa e cand dai briciu' la maimuta..."
Dupa articolul despre presedintele Basescu realitatea devine mai confuza, te intrebi cine are rahatul, cine arunca cu el si in ce directie e indreptat ventilatorul.

Infioratoare este lipsa completa a reactiilor din partea publicului care sa denunte astfel de devieri jignitoare si aberante din partea unei persoane publice, a unui formator de opinie. Spus altfel, condamni mahalagismul lui George Becali dar treci cu vederea invectivele lui Victor Ciutacu, ca privitor din afara ajungi sa te intrebi ce socheaza la George Becali mai mult, vulgaritatea si stilul de mahala sau aberatiile de pseudo-ideologie politica si grandomania. Cu siguranta cele din urma, pentru ca pentru a le respinge pe primele ai nevoie de instinctul de separare si repulsia igienica ce nu par sa functioneze mai deloc.