Wednesday, September 12, 2007

De toate

O coincidenta stranie pe care am remarcat-o zi eu in dimineata asta o regasesc la Cristian Parvulescu : "astazi vor fi votati si patriarhul, si presedintele TVR, si reprezentantii presedintelui Romaniei si ai PD in consiliile de administratie ale televiziunii si radioului public, ba chiar [...] si presedintele CNA". Articolul afirma doua tendinte pe care le considera ingrijoratoare in Romania, depolitizarii societatii si conservatorismul religios, dar o face intr-un mod mult prea partizan pro-Basescu si anti-PSD.

Am dat peste un exemplu de tentativa de liberalizare a islamului in Olanda, propunerea ca musulmanii sa poata renunta la religie venita din partea Comitetului Olandez al Fostilor Musulmani.

La inceputul lunii August, Sorin Ionita avea doar cuvinte de lauda despre Mircea Cartarescu cu ocazia cooptarii sale ca autor EVZ : "Sorin Ionita, directorul SAR, crede ca „acuitatea perceptiei sociale a scriitorului este mai inalta decat a multor ziaristi cu norma intreaga”. „Stacheta se ridica ingrijorator de mult pentru ceilalti colaboratori din pagina „Opinii”„, a mai spus Ionita". De atunci am avut timp sa vedem nivelul scriiturii acestuia in EVZ.

Aurora scrie in Phoenix Transylvania despre A fi sau a nu fi... discriminat.