Sunday, September 09, 2007

De pe alte bloguri

Merlin se intreaba de ce da toata lumea in Bucurenci. Probabil sunt multi cei care "dau in Bucurenci", in schimb sunt putini cei care il critica la obiect. Dupa cantitatea de post-uri pe care i le-am dedicat cred ca intru si eu la "datatori":) Rezumand, problema cu Dragos Bucurenci nu este faptul ca se declara intelectual de stanga si nici macar ca reproduce in Romania curentul de coolness al comunismului din Europa de Vest (enfin, asta deja incepe sa fie o problema), e treaba lui cum se promoveaza. Condamnabile sunt devierile la care a ajuns cu discursul sau, ultimul exemplu fiind aici.

Vorbeam dimineata despre cultura la TVR. Sunt pe aceeasi lungime de unda cu Costi Rogozanu in ceea ce priveste calitatea emisiunilor de cultura:

"Au protestat aseara cititorii pentru ca au fost eliminate emisiuni culturale de la TVR1. Eu as fi pledat pentru altceva: ai ditamai postul dedicat culturii, un lux pe care nu-l prea intilnesti prin Europa, şi ai producţie internă o varză fără seamăn, cu foarte foarte mici excepţii. Deci unii urlă că e prea puţină cultură la TV, eu aş ţipa că e multă şi proastă."