Wednesday, June 27, 2007

Drogurile si intelectualul de stanga

Intr-un articol din Evenimentul Zilei, Puscarie pentru poezie, Dragos Bucurenci o ia din nou lejer pe aratura in ato-promovarea sa ca intelectual de stanga. Referindu-se la articolul Hotnews desprea doua arestarea lui Sisu, membru al trupei La Familia, autorul sacrifica logica elementara in sprijinul sustinerii unui coup de gueule personal partial justificat impotriva sistemului. Extras :

"Am parafrazat stirea aparuta pe Hotnews in legatura cu a doua arestare a lui Tudor Sisu, unul dintre cei doi solisti ai trupei La Familia. M-am gandit ca, schimband ce e de schimbat, va deveni mai clar absurdul tragic al solutiei „puscarie pentru consum de droguri”.

E la fel de absurd ca si cum am incerca sa tratam persoanele cu deficiente locomotorii trimitandu-le dupa gratii. De altfel, n-au trecut decat 17 ani de cand in Romania functionau azile-puscarii pentru „handicapati”, iar cele pentru persoanele cu deficiente mintale sunt desfiintate abia acum."

Stirea Hotnews vorbeste foarte clar despre motivul arestarii, vanzare de droguri si nu consum de droguri, iar fapta este una infractionala si se pedepseste cu inchisoarea nu numai in Romania, dar si in alte tari mai spre vest si cu o mai mare populatie de veritabili intelectuali de stanga cum ar fi Franta.

In acelasi timp Dragos Bucurenci remarca foarte bine absurditatea justificarii procuraturii care a respins cererea de judecare in libertate a lui Sisu :
"La 6 luni dupa eliberare, Sisu e arestat din nou, de aceasta data pentru trafic. Dupa un an, o prima instanta hotaraste judecarea tuturor celor 16 inculpati in stare de libertate, dar la recursul de saptamana trecuta Curtea de Apel decide ca doar Sisu trebuie sa ramana in puscarie. Procurorul a sustinut ca punerea in libertate a lui Sisu prezinta pericol social intrucat textele interpretate de solist sunt „anti-sistem”."
Daca chiar acesta a fost motivul expus de procurorul in cauza atunci este o explicatie absolut aberata pentru a tine pe cineva in spatele gratiilor - texte anti-sistem cu pericol social - si revoltatoare prin prostia ei. Probabil la fel de revoltatoare ca si prima arestare a lui Sisu, ca si consumator nu ca si dealer, doar ca si in acest caz avem probabil de-a face tot cu o lege care interzice consumul si in anumite conditii - cred totusi ca pentru un joint sa o pastila de extasy nu intri la puscarie - il considera o infractiune pasibila cu inchisoarea.

Sa spunem ca la a doua arestare sistemul ticalosit a gasit falia absoluta si indiscutabila prin care sa-i puna calusul in gura acestui Nichita Stanescu al cartierului varianta Dragos Bucurenci, probabil ca toata acuzatia si toate probele sunt inventate de la zero pentru a pune dupa gratii acest pericol social liric. Probabil totul este doar o masinatiune injusta si revoltatoare care trebuie demascata. Asta nu scuza in schimb fentarea grosolana a logicii elementare si pastelarea situatiei cu un discurs ieftin de stors lacrimi sufletelor sensibile doar de dragul cultivarii brandului de intelectual de stanga.