Thursday, May 10, 2007

O inotatoare in locul alteia


A doua stire a weekend-ului trecut in Franta, dupa alegerea lui Nicolas Sarkozy in functia de presedinte a statului, a fost ruptura dintre inotatoarea Laure Manaudou si antrenorul ei Philippe Lucas soldata cu dezertarea primeia in tara vecina si transalpina Italia. Pentru cei care nu stiu, Laure Manaudou este un fel de Ian Thorpe sau Michael Phelps in varianta feminina franceza. E o intreaga poveste romantata la mijloc de care va scutesc pentru ca stirea zilei e alta:) Urmatoarea eleva a antrenorului Philippe Lucas este Camelia Potec, inotatoarea romanca premiata cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 la 200 de metri liber. Asa ca prevad niste suprize de proportie la JO de la Peking din 2008 din doua motive. Camelia Potec are un potential enorm si cred, sau cel putin sper, ca va da totul pentru a se pregati pentru JO, iar noul ei antrenor este - daca mai trebuie repetat - omul care a format-o pe Laure Manoudou si a dus-o la nivelul excelent la care se afla, crema cremei natatiei in momentul de fata. Succesul nu e garantat doar de un antrenor bun si de o eleva cu potential, ci si de felul in care cei doi vor reusi sa colaboreze, iar Philippe Lucas este un individ extrem de exigent, dificil, straightforward si care nu menajeaza pe nimeni nici in privat si nici in mass-media. Oricum, lucrurile se arata promitatoare si ne vedem la anul pentru corolar:) Stirea integrala aici.

Am inceput sa scriu despre multe lucruri care mi-au fost inspirate de situatie dar le-am lasat balta. Probabil mai tarziu...

Update. Cum va spuneam, Philippe Lucas nu e omul care sa-si menajeze sportivii, dovada si declaratiile lui recente despre dezertarea lui Laure Manaudou : "Ea pleaca pentru ca vrea sa munceasca mai putin. Fuge de munca" sau "Astazi ea nu mai este o inotatoare, nu mai este o atleta". Mai multe detalii aici. Camelia, acum stii in ce te-ai bagat:)