Tuesday, May 15, 2007

Another one bites the dust

Cu 10 zile in urma vorbeam aici despre un articol excelent scris de Doc pe blogul sau Hotnews. Apreciam atunci analiza la rece si detasata a autorului, distantandu-se in mod fericit de anumite tente partizane pe care incepusem sa le ghicesc la el in ultima vreme. Astazi in schimb cred ca Doc revine definitiv la un spirit partizan, ceea ce il face mult mai putin interesant de citit si confirma din pacate incapacitatea generalizata de distantare a comentatorilor politici romani. Prima problema n-ar fi neaparat distantarea in sensul impartialitatii - desi esentiala - ci in primul si in primul rand refuzul de a te cobori la nivelul de debat al politicii dambovitene. In post-ul sau intitulat Actele ratate ale dlui Geoana, Doc remarca o incoerenta magistrala a liderului PSD care in acelasi discurs face un apel la decenta in campania referendumului dar in acelasi timp isi gratuleaza adversarii politici din PD cu "se agaţă de Băsescu ca funia de spânzurat". Excelenta observatia asupra incoerentei lui Mircea Geoana. Doar ca Doc continua :
"Cât de prostănac poţi să fii ca într-un singur discurs să dai două mesaje care se înfrâng reciproc? Nu putea să aştepte măcar 24 de ore între ele?"
Cat de profesionist si impartial poti sa pari in momentul in care il critici pe Mircea Geoana facand apel la termenul "prostanac", exact termenul preferat al suporterilor presedintelui Traian Basescu pentru a-l ataca pe presedintele PSD? Fara a spune ca termenul in sine da exacta masura a nivelului debate-ului politic dambovitean.