Wednesday, April 25, 2007

Presedintele si partidele

De pe BBC, partidele merg la consultatii cu presedintele interimar. Eu unul sunt foarte interesat de ce se va intampla in aceasta perioada de interimat in ceea ce priveste activitatea Guvernului si Parlamentului. Eu zic ca va fi o perioada foarte edificatoare pentru clasa noastra politica.

Partidul Democrat nu va participa la consultari :

"Partidul Democrat a anunţat că nu va participa la consultările cu preşedintele interimar Nicolae Văcăroiu pentru că vor fi abordate probleme din domeniul economic, probleme care trebuie rezolvate de Guvern."
Ce valoare are explicatia ca problemele economice trebuiesc rezolvate de Guvern? Deci implicit ele nu privesc Parlamentul, sau cel putin nu-i privesc pe parlamentarii PD? Cum tot se invoca lipsa de responsabilitate a Parlamentului pentru ca l-a suspendat pe presedinte in ciuda avizului consultativ al Curtii Constitutionale, vin si eu cu exemplul meu de lipsa de responsabilitate, gestul de astazi al PD-ului si mai ales justificarea ridicola pe care a inaintat-o. Decat o scuza atat de slaba care ii decredibilizeaza si mai tare mai bine ramaneau la "nu recunoastem puterea nelegitima" sau alte chestii de acelasi calibru si stiam din capul locului cum stam.

In acelasi spirit, Partidul Romania Mare nu se da in spate de la a face propuneri de schimbari din functie in cel mai curat stil al vendetei politice.
"Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat că va propune schimbarea din funcţie a procurorului general, Codruţa Kovesi, si a procurorului general al DNA, Daniel Morar."
Bila alba, cel putin la nivelul declaratiilor, merge la Nicolae Vacaroiu, fata de care deocamdata am o imagine de aparatchik incompetent si lipsit de personalitate, vom vedea in zilele urmatoare daca ea va evolua si in ce directie.
"Preşedintele interimar a mai anunţat că vor fi discutate şi priorităţile legislative pentru perioada în care Nicolae Văcăroiu ocupă fotoliul de şef al statului.

Printre acestea: legile siguranţei naţionale, codurile penal şi de procedură penală şi Legea Agenţiei Naţionale de Integritate."