Saturday, December 09, 2006

Cluj BlogRoll

Un nou blog pe Cluj BlogRoll, Ganduri pe conducta, blogul lui Albu. Welcome!

Friday, December 08, 2006

J'y vais moi aussi

Jeffo me fait rentrer dans la chaîne du questionnaire, on verra ce que ça donne:)

1) Attrapez le livre le plus proche, allez à la page 18 et écrivez la 4ème ligne.
"avaient-ils d'abord cherchés au nord du Caucase, à l'emplacement". Histoire de la Hongrie de Miklos Molnar.

2) Sans vérifier, quelle heure est-il ?
13h00

3) Vérifiez.
13h22

4) Que portez-vous ?
T-shirt, pull, pantalon de costard, écouteurs. Classique quoi.

5) Avant de répondre à ce questionnaire, que regardiez-vous ?
Le blog de Jeffo, je me disais que ça faisait un bout de temps que je l'avais plus lu et voilà, je tombe à pic.

6) Quel bruit entendez-vous à part celui de l’ordinateur ?
Pantera - Fuckin Hostile !!!!!!!!!!!!!!!!

7) Quand êtes-vous sortie la dernière fois et qu’avez-vous fait ?
Heu... hier soir. Je suis allé au concert de Tool à la Halle Tony Garnier à Lyon. J'étais complètement crêvé mais le show était terrible. Un peu cher, mais ça vaut le coup.

8) Avez-vous rêvé cette nuit ?
Rien. Que dal. Quatre heures et demi de sommeil, j'étais debout à 05h30 à cause de cette saloperie de grève de la SNCF. Encore!

9) Quand avez-vous ri la dernière fois ?
Chais pas... en lisant le blog de Jeffo il y a 5 minutes?:) Je rigole beaucoup même si en lisant mon blog on ne le dirait pas.

10) Qu’y a-t-il sur les murs de la pièce où vous êtes ?
Des fenêtres et des portes. Je suis au bureau. C'est pas cool les murs ici. A la maison c'est plus cool.

11) Si vous deveniez multimillionnaire dans la nuit, quelle est la première chose que vous achèteriez ?
Un chateau en Transylvanie ou Ecosse avec accès Internet.

12) Quel est le dernier film que vous ayez vu ?
Thank you for Smoking je pense, je ne me rapelle pas exactement.

13) Avez-vous vu quelque chose d’étrange aujourd’hui ?
Oui, un vent à me jeter par terre à 08h00 du matin à St. Etienne. D'habitude il ne fait que froid, il n'y a pas de vent. Zarbie les stéphanois.

14) Que pensez-vous de ce questionnaire ?
Comment écrire des choses marrantes, mais j'y arrive pas.

15) Dites-nous quelque chose de vous que ne savons pas encore.
Je ne suis pas Gimli.

16) Quel serait le prénom de votre enfant si c’était une fille ?
Morgaine Le Fay.

17) Quel serait le prénom de votre enfant si c’était un garçon ?
Abaddon.

18) Avez-vous déjà pensé à vivre à l’étranger ?
Ah oui, bien sûr. D'une certaine façon je vis déja à l'étranger. Ca dépend un peut de la référence:)

19) Que voudriez-vous que Dieu vous dise lorsque vous franchirez les portes du paradis ?
T'en fais pas mec, tu retourneras demain.

20) Si vous pouviez changer quelque chose dans le monde en dehors de la culpabilité et la politique, que changeriez-vous ?
Heu... Moi-même. Chais pas encore comment, mais j'y travaille:)

21) Aimez-vous danser ?
Danser? Faire du Headbanging c'est danser?

22) Georges Bush ?
Vous saviez que la fille de Dick Cheney est lesbienne?

23) Quelle est la dernière chose que vous ayez regardée à la télévision ?
Le journal de la télé roumaine sur la Freebox. Chaîne 250.

24) Quelles sont les 4 personnes qui doivent prendre le relais sur leur blog ?
Sebi, Cosmin,
Alex.

Tool. Nu mai am urechi (II)

Si ca sa va edificati si mai bine despre cum a fost aseara, pe Metal Videos Blog gasiti o inregistrare bootleg de la concertul din Fresno din 2006 si o alta gramada de video-uri Tool. Aceeasi scena, acelasi tracklist.

Full Concert in Fresno 2006 - Bootleg (1h 38 min)

Tool. Nu mai am urechi

In dimineata asta nu mai am urechi. Aseara am fost sa-i vad pe Tool in concert. Inceputa destul de nasol cu trafic infernal in Lyon, ploaie, frig, baietii de la securitate la care iti venea sa le tragi palme, sala mare (vreo 5000 de locuri) dar nu plina, atmosfera destul de aiurea care nu-mi spunea nimic fata de celelalte concerte de Metal la care am mai fost (e drept in sali mult mai mici dar cu lume mult mai putin pestrita) si altele si altele, seara s-a terminat cu un show Tool absolut genial. E drept, nu si-au incalzit publicul si nici n-au fost prea comunicativi inafara de "I have a good new and a bad news. The bad news is that we don't speak French. The good news is that we speak music which is understood everywhere but Germany" (cand or canta in Germania or spune la fel despre Franta:)))) Tipii au cam venit, si-au facut treaba si cand a venit timpul s-au carat. Dar ce-au facut pe scena a fost exceptional. Daca ceva merita eticheta limbo-lemnoasa de "spectacol de sunet si lumina", apai asta e Tool in concert. E ca si cum te-ai fi uitat la un videoclip Tool in 3D ce se desfasura in toata sala numai ca nu era doar o piesa ci intreg albumul de la cap la coada. Fiecare piesa cu imaginile ei, cu tonul ei de culori, cu jocurile ei de lumini lucrat pana in cele mai mici detalii. Asta a transformat concertul intr-o experienta vizuala si sonora nemaipomenita, pe scena ajungand sa cante din instrumente doar niste umbre. Asa ca degeaba eram eu pus pe fapte mari sa ma concentrez pe baterist, am fost cufundat in peisaj foarte rapid.

In final cateva poze, nu facute de mine, dar gasite pe net. Dati un click pe ele daca vreti sa le vedeti marite. Prima e de la concertul din Grenoble din mai 2006. Scena a fost absolut identica aseara, deci va puteti face o prima impresie.

Tool live in action in timpul unei melodii. Din pacate nu mai stiu care. De la un concert din Polonia de anul acesta, aceeasi scena.

Imagine din timpul piesei Schism.


Close-up pe bassist.

Si o imagine de la un alt concert ceva mai maricel se pare si cu o scena intr-o configuratie complet diferita:) Asta o pun ca-mi place.

Thursday, December 07, 2006

Division by Zero

Inainte sa ma fac injiner care scrie pe subpuncte si se exprima in propozitii simple si sa-mi schimb pattern-urile de gandire, obisnuia sa-mi placa fizica. Si matematica, dar nu toata. Si acum imi plac dar ma simt complet depasit. Si totusi partea aceea a creierului meu, canibalizata in continuu de neuronii mici cu privire inteligenta dar care nu pot sa se exprime, mai tresare cateodata la cate o veste interesanta care-mi trece pe la urechi.

Astazi Claudiu povesteste despre o chestie excelenta. S-a rezolvat problema impartirii la zero (stire BBC). Division by zero nu mai reprezinta o problema pentru matematica pentru ca un nenea a inventat un nou numar. Trebuie ascultate podcasturile BBC pentru mai multe detalii dar cautand asa de-a lela pe net am gasit doua paper-uri aici despre Aritmetica Transreala scrise de nenea in chestiune cu niste colaboratori care povestesc teoria in detaliu pentru minti mai treze si mai experte. Cat despre mine, astept primul CPU care va sti sa imparta la zero.

(Imi place cum se pune problema impartirii la zero in articolul BBC

"Imagine you're landing on an aeroplane and the automatic pilot's working," he suggests. "If it divides by zero and the computer stops working - you're in big trouble. If your heart pacemaker divides by zero, you're dead.")
Chiar asa, what if my modem divides by zero?:)))

Wednesday, December 06, 2006

Zsolt Nagy despre recentul scandal mediatic

Ministrul Zsolt Nagy vorbeste pe blogul sau despre scandalul privatizarilor in care este incriminat. Interesant de citit.

Cluj cufundat in ceata

Iulian Comanescu debarca la Cluj si ne spune bancuri cu pescuit unguri din Somes (link). In acest fel post-ul extrem de amuzant despre un Cluj cufundat in ceata este stricat intr-un mod destul de stupid de un banc de prost gust. Sper ca a fost doar un gest de maladresse.

Coroana UDMR si clarificari

UDMR vine cu explicatii despre coroana depusa la statuia lui Avram Iancu din Cluj pe data de 1 Decembrie prin persoana lui Laszlo Atilla, presedintele UDMR Cluj.

Care e de fapt buba. Coroana avea o panglica alba care pe margine avea culorile negru si auriu, ceea ce a dus cu gandul la o coroana de inmormantare. Presedintele UDMR Cluj a spus ca ei au comandat o coroana cu o panglica alba si asa a venit de la furnizor, cu negru pe margini, ei neavand intentia de a pune o coroana funerara. Restul formatiunilor politice au depus coroane cu panglica tricolora. In toata povestea asta am o singura nedumerire. Din amintirile mele coroanele funerare au de obicei panglici complet negre pe care sunt scrise cuvinte din partea celor care ofera coroana.

Later edit : Razvan spune ca coroanele funerare din tizintirim din Cluj au panglica alba, deci amintirile mele sunt doar partiale:) Deci da, a fost o provocare stupida din partea baietilor de la UDMR.

Cele doua rapoarte

Din articolul Oprea si Tismaneanu ascut lupta anticomunista din Cotidianul de astazi chiar nu inteleg unde este competitia dintre Comisia pentru Analiza Dictaturii Comuniste si Insitutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului. Articolul insista din rasputeri pe o competitie intre cele doua, dar ii lipsesc amarnic argumentele. Transpunere opozitiei Tariceanu - Basescu pana si in povestea asta mi se pare fortata.

Ultima data cand i-am vazut la TV pe Vladimir Tismaneanu (presedintele primei comisii) si Marius Oprea (presedintele IICR) - tot in emisiunea lui Turturica - lucrurile erau destul de clare. Comisia are o existenta de 6 luni si un scop punctual foarte precis, de a furniza presedintelui o sinteza prin care sa poata condamna comunismul. Institutul are o munca de fond si de durata, merge mult mai in detaliu decat raportul comandat de Basescu, se concentreaza si pe alte aspecte - cum ar fi inchisorile comuniste - si foloseste alte unelte decat comisia, face o munca complementara.

Micul detaliu interesant de la sfarsitul articolului referitor la ultimul Barometru de Opinie Publica al Fundatiei pentru o Societate Deschisa, 36% printre barbatii de peste 55 de ani cu maxim 8 clase care locuiesc in mediul rural in Transilvania au avut de suferit personal sub aspect politic de pe urma comunismului. Cred ca merita aprofundat.

Sinceritatea politicianului roman

Dupa scaparea lui Mircea Geoana de saptamana trecuta relativ la sondajele de opinie publica de pe vremea PSD-ului, ieri am avut parte de un alt minunat acces de sinceritate venit de data asta din partea unui politician al Partidului Conservator invitat la Prim Plan-ul lui Turturica de pe TVR intr-o discutie despre iesirea PC de la guvernare

"Am tinut cont de interesul national atata timp cat a fost nevoie."
Mai asteptam si alte exemple de acest fel, viata politica romaneasca vazuta prin lumina unor astfel mici scapari devine brusc mult mai interesanta:)

Tuesday, December 05, 2006

Cat costa revelionul integrarii

Niste cifre foarte interesante de pe blogul UNDe, cati bani vor cheltui primariile pentru a sarbatori cum se cuvine a Revelionului 2007, cel al integrarii in UE : 22 k€ la Sfantu Gheorghe, 73 k€ la Cluj si 3,4 M€ la Bucuresti.

PS : Gata, am terminat cu subiecte sensibile ca Sebi spune ca sunt negativist, ca manifest un pesimism extrem si o neincredere totala:)

Monday, December 04, 2006

Follow-up 1 Decembrie

Sebi Hetea vorbeste pe blogul lui despre coroana depusa la statuia lui Avram Iancu de 1 Decembrie de catre reprezentantii UDMR Cluj, Coroana de spini a UDMR-ului. Nu consider ca astfel de gesturi fac lucrurile sa avanseze si nici nu sunt de acord cu ele, dar "intepaturile" intre cele doua comunitati nu s-au nascut ieri:) As putea aminti gestul lui Emil Boc de anul asta de a se afisa cu tricolorul pe piept de Ziua Ungariei, pe 15 martie, sau de simbolistica actului de a numi un teatru "Andrei Muresanu" la Sfantu Gheorghe:) Eu detest starea conflictuala si nu-mi inspira nimic bun, dar eliminarea ei incepe cu niste lideri politici responsabili de ambele parti, iar atat timp cat cine face politica nu intelege ca exploatarea in scopuri electorale a nationalismului in Transilvania este nociva o sa ramanem in acelasi fund de galeata primitiv.

Avem brand de tara

Citandu-l pe Radu, phishers crackers script kiddies. Daca e un motiv de mandrie, de ce nu, dar sa nu ne plangem dupa aceea ca nu suntem bine vazuti:)))