Friday, August 25, 2006

Blogging Personality

From Raluca.

Your Blogging Type is Logical and Principled

You like to voice your well thought out opinions on your blog.
And if someone doesn't like what you write, you really don't care!
Serious and blunt, sometimes people take your blog the wrong way.
But you're a true and loyal friend to those who truly get you.

OL

Pentru cei ce scriu despre fotbal in presa romaneasca : echipa aia se cheama Olympique Lyonnais nu Olympique Lyon !!! Ar fi cazul ca in editia 2006 - 2007 a Champions League sa invatati chestia asta. (link)

Cryptopsy

Cryptopsy is the shit.CL

Ieri s-au tras la sorti grupele Champions League. Guess what Steaua a picat in grupe cu Olympique Lyonnais. Deci isterie mare printre mioriticii de la Lyon, dimineata asta am gasit in Inbox un thread de 19 mailuri in care se pune de facut rost bilete la meciul de la Lyon cu Steaua din 6 Decembrie. Mai mult decat atat, baietii vor sa contacteze clubul Steaua cu gandul ca la meci sa intre in galeria Stelei, iar tricourile de suporter sunt aproape rezolvate. Pana cand am auzit asta am vrut sa ma bag si eu la mers la meci, dar m-am razgandit repede. De fapt as vrea foarte tare sa ma duc la meci dar sa am un loc sezand cu popcorn si cola in brate si sa urlul linistit pentru favoritii mei.

Nu stiu cum sa spun mai direct decata atata: Allez l'OL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sper sa-i snopeasca pe stelisti in bataie de sa nu se vada. E o chestiune de fan, nu o chestine de anti sau pro Steaua sau Romania. In rest prefer sa fac coada de la 4 dimineata sa prind bilete la OL cu Real Madrid pe 13 Septembrie.

Tuesday, August 22, 2006

Keep Your Friends Close

...and your enemies even closer:) Lab-ul open source de la Microsoft se ofera sa le dea o mana de ajutor celor de la Mozilla pentru a se asigura ca Firefox si Thunderbird vor fi 100% compatibile cu Windows Vista (link).

Monday, August 21, 2006

Baietii din Bewcale (II)

In urma cu ceva timp va vorbeam de Baietii din Bewcale care fac afaceri cam in toata Romania cu case de schimb valutar ducand peste tot cu ei un model de business absolut infect. Si bineinteles ma enervasem la culme vazandu-i si in Cluj. Ei, iata ca nu vorbesc prostii, astazi dau de un articol care explica ceva mai bine decat am putut-o face eu metoda baietilor de a scoate bani, Jaf la schimb valutar din Buna Ziua Ardeal.

"Societatea Saralex Grup care detine doua puncte de lucru la Cluj-Napoca se foloseste de neatentia clientilor pentru a introduce in buzunar sume impresionate de bani. Un trecator neatent va fi atras, la prima vedere, de faptul ca oferta de schimb valutar afisata la Saralex Grup este mai buna decat la alte societati.

Ceea ce nu va remarca, insa, este ca suma afisata la vedere se refera la cecurile de calatorie si nu la schimbul de valuta. Abia dupa ce primeste bonul, clientul isi da seama ca a fost inselat cu 0,5 RON la un euro. In timp ce cursul oficial al BNR este de 34.900 lei vechi la un Euro, Saralex Grup cumpara, prin tertipul mentionat, la 30.100 lei vechi."
Tehnic vorbind, nu prea e jaf din cauza lipsei "unor reglementari clare ale Bancii Nationale a Romaniei in ceea ce priveste cadrul de functionare a caselor de schimb valutar".

Damn you!