Friday, August 11, 2006

Damn!

Cand vroiam si eu sa citesc 22...

Intrebare intrebatoare

Rog sa-mi explice si mie cineva care este diferenta dintre Dan Voiculescu si Mona Musca, acum dupa ce CNSAS a confirmat ca si venerabila doamna a avut de-a face cu Securitatea in anii 1977 pe cand preda limba romana studentilor straini la universitatea din Timisoara (link). Fenomenal este ca amandoi au declarat sus si tare ca au turnat la Securitate in interesul tarii. Cum sa spun... WTF?!? Sa zicem ca atunci erau convinsi de importanta actului ce-l faceau. Fie, desi nu-i cred suficient de spalati pe creier sa colaboreze cu Securitatea doar din pur patriotism. Dar acum, la 16 ani de la revolutie, cat de gros trebuie sa-ti fie obrazul ca sa fii in stare sa sustii ca o faceai in interesul tarii? Astia sau isi iau alegatorii drept semi-cretini sau o duc foarte prost cu marketingul politic sau chiar cred ceea ce spun, caz in care isi merita cu varf si indesat eticheta de jigodie (link). Cred totusi ca e mai inteligent sa joci cartea sinceritatii in momente din astea, chiar daca o faci dupa 16 ani. Cel putin Carol Sebastian a avut decenta sa-si dea demisia din TVR (link). Zbori de la locul tau caldut plin de privilegii dar macar zbori cu ceva urma de demnitate. Asta in cazul in care pululatia de dosare de colaboratori cu Securitatea care ies la suprafata in perioada aceasta va da vreun rezultat, pentru ca deocamdata nu vad pe nimeni dintre politicienii vizati sa zboare si nici nu cred ca sa va intampla asa ceva pana la alegerile viitoare.

Wednesday, August 09, 2006

Listening to Iron Maiden is fun

Si mai iveti si ceva istorie. De exemplu am aflat ca in melodia Montsegur de pe "Dance of Death" din 2003 baietii canta despre asediul cetatii Montségur din Muntii Pirinei de catre trupele regatului Frantei intre 1243-1244, cetatea era locuita de Cathari, o secta considerata eretica de Biserica Catolica.

" Templar believers with blood on their hands. Joined in the chorus to kill on command.
Burned at the stake for their soul's liberty. Still burning heretics under our skies.

As we kill them all so God WILL know his own. Laugh at the darkness and in God we trust.
The eye of the triangle smiling with sin. No passover feast for the curse of within.

Facing the sun as they went to their grave. Burn like a dog or you live like a slave.
Death is the price for your soul's liberty. To stand with the Cathars and to die and be free."

Sau ca in melodia Paschendale de pe acelasi album este vorba despre batalia de la Passchendaele din 1917 din timpul WWI in care englezii si canadienii au luptat impotriva germanilor pentru controlul satului belgian cu acelasi nume.
"Blood is falling like the rain
its crimson cloak unveils again
the sound of guns can't hide their shame
and so we die in Paschendale

Dodging shrapnel and barbed wire
running straight at cannon fire
running blind as I hold my breath
say a prayer symphony of death
as we charge the enemy lines
a burst of fire and we go down
I choke a cry but no one hears
feel the blood go down my throat
...
See my spirit on the wind
across the lines beyond the hill
friend and foe will meet again
those who died at Paschendale"

Jucatori vs. Actori

Dilema : cand se vorbeste despre o companie care activeaza pe o piata oarecare, i se spune jucator sau cum altcumva? In Romania de astazi termenul folosit este jucator, de la englezul player. Fie, sau soite cum zic francezii, e absolut normal avand in vedere cantitatea de informatie in engleza comparativ cu cea in franceza care e utilizata in Romania. Dar cum mie mi se ridica parul in cap cand aud termenul de jucator - pentru ca in ciuda faptului ca e un termen necesar este si unul foarte la moda si stim foarte bine cum e cu cuvintele astea la moda, toata lumea abuzeaza de ele ceea ce le face cumplit de iritante pentru ne-urbani - propun termenul venit din franceza pe care personal in gasesc si mai natural, actor (de la acteur of course). Termenul actor are o calitate in plus pentru ca in acelasi timp se poate vorbi despre un "actor pe piata de telefonie mobila", dar si despre un "actor intr-un proiect informatic" (mult mai generic decat membru in sine al proiectului). Iar sa spui "jucator intr-un proiect informatic"... :))))

Acum aveti posibilitatea de a alege:)

Tuesday, August 08, 2006

Exemples de marketing

J'ai eu cette blague par mail aujourd'hui, donc en manque d'inspiration pour écrire quelque chose d'intéressant la voilà. (NOTE : pour ceux qui ne sont pas familiers avec l'expression - comme moi jusqu'il y a 5 minutes - bonne au plumard ça veut dire bonne au lit:))

MARKETING FEMININ

T'es dans une soirée, tu vois un mec qui te plait, tu t'approches et tu lui dis « J'suis super bonne au plumard ». Ca c'est du marketing direct.

T'es dans une soirée, t'es avec un groupe d'amis, tu vois un mec qui te plait, un de tes amis s'approche et il lui dit «Tu vois cette nana, elle est super bonne au plumard ». Ca c'est de la pub.

T'es dans une soirée, tu vois un mec qui te plait, tu t'approches, lui demandes son numéro de téléphone, le lendemain tu l'appelles, et tu lui dis « J'suis super bonne au plumard ». Ca c'est du télémarketing.

T'es dans une soirée, tu vois un mec que tu connais, tu t'approches, tu lui rafraîchis la mémoire, et tu lui dis « Tu te souviens comment j'suis super bonne au plumard ». Ca c'est du Customer Relashionship Management.

T'es dans une soirée, tu vois un mec qui te plait, tu te lèves, tu t'arranges un peu les fringues, tu t'approches, tu lui sers un verre. Tu lui dis qu'il sent bon, qu'il est bien sapé, tu lui offres une clope et tu lui dis « J'suis super bonne au plumard ». Ca c'est du Public Relation.

T'es dans une soirée, tu vois un mec qui te plait, tu t'approches et tu lui dis « J'suis super bonne au plumard » et en plus tu lui montres les seins, ça c'est du marchandising.

T'es dans une soirée, un mec s'approche et te dit «J'ai entendu dire que t'es super bonne au plumard ». Ca c'est du Branding « Le pouvoir de la Marque ».

MARKETING MASCULIN

T'es dans une soirée, tu vois une nana qui te plait, tu t'approches et tu lui dis « J'suis une bête sexuelle, j'suis super bon au plumard, et en plus je tiens toute la nuit ». Ca c'est de la publicité mensongère, et c'est puni par la loi.

Summoning

Va mai amintiti de Summoning, trupa de black metal epic aproape ambiental cu versuri si atmosfera iesite direct din Tolkien? Astazi am citit review-ul ultimului lor album, Oath Bound din 2006 si mi-a revenit in minte atmosfera din Stronghold pe care il ascultam aproape in continuu in vara lui 2001.

"Tolkien inspired epic landscapes professed through repeating woven synthesizer melodies laid down to intricate, but minimalistic, drums... if Peter Jackson had any guts he had to be soliciting Summoning efforts to produce the soundtrack to his Lord of the Rings. If there is any metal band that understands Tolkien’s spirit, it has to be the Silenius/Protector combo."
La asta subscriu si eu. De cand nu visez sa vad un film cu coloana sonora metal. Dar nu asa sa mai apara pe-alocuri Megadeth, Fear Factory sau chiar Bloodbath, aruncate de-a-n prastia intr-un fil de actiune ca da bine cu exploziile, ci ceva mai inteligent.

Monday, August 07, 2006

La Defcon se vorbeste despre Romania

Anul acesta la conferinta Defcon, una dintre cele mai importante conferinte pentru hackeri, specialisti in securitatea IT si agentii guvernamentale, se vorbeste si despre Romania:

"Online evil doers were crime rings working out of countries such as Russia, Romania and Brazil, and their nefarious technical skills were keeping ahead of computer security experts, veterans of the cyber-crime battle said." (link)
Ideea e ca marele pericol pe Internet astazi nu il mai constituie hackerii geniali ci crima organizata, estimandu-se ca anul acesta vor fi furati online mai mult de 2 miliarde de dolari prin phishing. Si noi am reusit performanta sa fim amintiti ca una din tarile (importante, ca altfel nu s-ar fi obosit) de provenienta a cybercriminalitatii.

Later edit: din EVZ.

Asta da stire

Am vazut la TVR ieri seara la stiri cum ca Cosmin Gusa si-a lansat cartea cu mult zgomot, la conferinta de presa de la lansare facand si un surogat de deconspirare de fosti colaboratori ai Securitatii bazata pe dosarele politicienilor primite de CNSAS. Lista de oameni care "vor fi loviti de aceste dezvaluiri" este urmatoarea:

  • doi fosti prim ministri
  • cativa ministri
  • vreo 100 de perlamentari
  • cativa din conducerea UDMR
Dar Cosmin Gusa a refuzat sa divulge vreun nume. Adica asta era stirea, ca individul a refuzat sa raspunda cererii ziaristilor de a nominaliza cateva dintre persoanele despre care vorbise. OK. Se pare ca toata lumea trece pe langa fondul problemei, nu ce aberatii (sau neaberatii) scoate din el acest individ ca si ultimul barfitor de la coltul strazii, ci de unde naiba are informatiile astea, daca chiar le are. Mie asta mi se pare esential, pentru ca CNSAS oricum e in posesia dosarelor politicienilor, se poate pune pe treaba si va scoate probabil la iveala niste nume sonore de politicieni fost colaboratori, nu vad de ce naiba trei barfe la o lansare de carte trebuie sa reprezinte o stire, mai ales ca nu spune nimic.


(link, Cotidianul)

Putin optimism

Un strop de optimism pentru dimineata asta de luni, citire de la Kreator.

in dying cities of this world
there's only replicas of life
and as those cities drown in flames
in misery they'll die in pain

die in pain, die in pain
live in fear and die in pain
die in pain, die in pain
live in fear and die in pain
("Replicas of Life" - Violent Revolution, 2001)
Until the day we die
We have to live beneath a blackened sky
Till the day we day
Under a total blackened sky
("Under a Total Blackened Sky" - Enemy of God, 2005)

Despre blogging in presa

In Curierul National, un titlu care n-are nimic de-a face cu continutul articolului, insipid si complet neinteresant: Blogul reinventeaza comunicarea si afacerile pe Internet. Despre ce se intampla cu blogurile romanesti nimic, cu exceptia pomenirii blogului Hotnews. Cum am spus, presa romana e zero barat.