Saturday, April 08, 2006

Epopeea taranului din Spania

Daca inca nu l-ati vazut pe delirantul taran (roman) in Spania, atunci sa stiti ca ratati un ras cu lacrimi de cateva minute bune. Alex Brie a cautat follow-up-urile si a gasit 14, unul mai amuzant decat celalalt.

Romania in Financial Times

Un articol din 7 Aprilie despre concluziile ultimei vizite la Bucuresti facute de comisarul UE pentru largire, Olli Rehn : "Brussels set to clear way for Romania's entry into EU". Concluziile sunt pozitive in vederea raportului de tara din luna Mai, Romania pare sa aiba un pas inaintea Bulgariei datorita stadiului mai avansat al reformelor, in special cel al justitiei, tot ce asteapta M. Rehn acum sunt rezultate concrete si dovezi ca reforma justitiei este ireversibila. Cu alte cuvinte, greul de-abia acum incepe, justitia trebuie sa devina functionala, iar challenge-ul va fi de a depasi inertia pe care o opune schimbarii societatea romaneasca.

Off topic, e izbitor cat de tare seamana sectiunea de Economie de pe HotNews.ro cu Financial Times.

Blogurile formatorilor de opinie

Cum Dragos Novac si Radu Ionescu vorbeau acum catva timp despre blogging in Romania si blogurile formatorilor de opinie care inca lipsesc din blogosfera romaneasca, am dat astazi peste blogul unui om politic din Romania, Eckstein Kovacs Péter. E scris in maghiara dar imi dau silinta sa il parcurg indiferent de barajul lingvistic. S-ar putea sa fie deocamdata un exemplu singular, dar foarte binevenit pentru ca ar insemna ca oamenii politici incep sa isi dea seama de importanta prezentei lor pe net.

Later edit : am dat si peste blogul lui Kelemen Hunor, deputat UDMR de Harghita.

Echipa de fotbal a literaturii romane

Cultura-vura face "11-le literaturii romane" inspirat dintr-o echipa de fotbal. E o formatie 4-4-2 standard care poate sa insemne orice, de la lipsa de inspiratie a antrenorului pana la robustetea unui joc perfect stapanit pana la ultima pasa. Personal mi-ar place mai mult un 4-3-3 ofensiv prin definitie cu care stii foarte bine de ce joci, dar ma multumesc si cu un 4-4-2 care seamana mai mult cu un 5-4-1, atata timp cat avem echipa:) Vorba aia, "Avem echipa, avem valoare / Avem si bonuri de mancare/ N-avem cazare, stam in picioare / Vrem garnitura la gratare".

Wednesday, April 05, 2006

Operation Mindcrime II Listening Party

La Rhino Records albumul poate fi ascultat in streaming - Listening Party. Calitatea nu e nu stiu ce, dar macar ti poti face o idee despre cum suna si iti da un chef teribil sa il asculti in calitate mai buna.Operation Mindcrime II

Pe 4 aprilie 2006 AD, adica ieri, a iesit "Operation Mindcrime II", urmarea celebrului album "Operation Mindcrime" scos de Queensrÿche in 1988. Intrebarea este, se va ridica la inaltimea predecesorului, au ba? Greu de spus, pentru ca de la "Promised Land" (1994) incoace n-au mai scos albume la fel de impresionante. Au trecut si prin multe schimbari de stil de la hard rock cu parul facut permanent pe "Operation Mindcrime" la aproape pop ambiental pe "Promised Land". Dar daca ne uitam la forta cu care au revenit la viata in ultimii ani trupe de metal din anii 80, Megadeth - "The System Has Failed" (2004), Kreator - "Enemy of God" (2005) sau Helloween - "Keeper of the Seven Keys, The Legacy" (2005), cred ca surpriza va fi de proportii. Mai spun doar Operation Mincrime e albumul de rock total, ca si The Wall dar intr-un stil complet diferit, care trebuie ascultat dintr-o suflare de la inceput pana la sfarsit, daca e nevoie chiar cu versurile in fata, ca pe vremea cand eram la liceu si cumparam casete de la Barock:) Bara e pusa foarte sus, deci sper ca baietii s-au descurcat la fel de bine si cu partea a doua.Cultura pe HotNews

Mi-a placut enorm de mult acest post de pe HotNews.ro de la categoria Cultura Educatie : "Concerte si evenimente METALHEAD". Deci se poate, cu putin efort si bunavointa pot fi promovate si concerte Metal la capitolul cultura. A propos de asta, un profesor de engleza din liceu pe care il consideram unul dintre cei mai dezghetati la minte mi-a spus intr-o zi ca Death Metal-ul nu e arta, pe cand el era fan neconditionat de Led Zeppelin, YES si ceilalti. Mi-a pus capac pentru ca nu ma asteptam la atata reticenta si am revenit la "oamenii astia nu inteleg nimica" si si acum intalnesc o gramada de oameni care imi provoaca reactia asta desi ar avea capacitatea sa faca un mic efort de deschidere. Asa ca, citand-ul pe Bono de la U2, "arta este tocmai ceea ce nu intelegi" (nu-l iau ca referinta pe Bono, dar mi-a placut spiritul in care a spus-o), Death Metal-ul (si Metal-ul in general) este o forma de arta si poate fi foarte bine promovat ca atare. Iar dintre concertele anuntate pe HotNews, daca sunteti prin Bucuresti pe 8 aprilie merita sa dati o tura la Bucharest Metal Nights pentru o mostra de black metal ambiental, Negura Bunget.

Tuesday, April 04, 2006

Din nou, he bites the dust

E al treilea an in care imi zic "nu-i bai, anul viitor". Si tot al treilea an in care imi zic ca Olympique Lyonnais joaca mult mai bine decat anul trecut, echipa arata mult mai inchegata si, cel mai important, mult mai constienta de valoarea sa. Cum in primul rand mentalul conteaza, imi zic si de data asta ca anul viitor in sferturi o sa iasa la inaintare mai tare decat anul asta. And for f**k's sake, macar o data sa joace returul sferturilor de finala din Champions League acasa la Lyon pe Gerland, goddamit!:)

Milan vs. Olympique Lyonnais

Mi-a ramas ceva sange microbist prin vene, asa ca in seara asta in sferturile ChampionsLeague :

Allez l'OL!