Saturday, April 01, 2006

Street Art in Cluj

Am descoperit acum cateva zile pe blogul teo.esuper o alta forma de street art, stencil-urile, care ma fac sa ma gandesc la sabloanele pe care le faceam la ora de lucru manual prin scoala primara. La fel ca si graffiti-urile, stencil-urile se regasesc prin oras pe care pereti apuca si ele, in functie de inventivitatea si gradul de civilizatie al artistului. Am gasit si Romanian Stencil Archive care regrupeaza astfel de opere din 17 orase din Romania, printre care si Cluj. Sunt amuzante si interesante cat timp nu sunt pictate pe cladiri vechi, care merita mai mult respect, cum e stencil-ul din poza nr. 6 din Cluj. E si asta o forma de civism care lipseste tinerilor street artisti.

Wednesday, March 29, 2006

Vot Cluj BlogRoll

Dupa cum stiti Cluj BlogRoll a pornit initial pe SuprGlu (http://cluj.suprglu.com) dupa care a fost creat si pe PeopleFeeds (http://www.peoplefeeds.com/cluj). Scopul este acum sa alegem un loc definitiv, motiv pentru care ma intereseaza parerea voastra, care din cele doua pagini le preferati.
Multumesc pentru feedback.

Tuesday, March 28, 2006

Pentru blogspotteri

Cei care si-au facut blogul pe Blogger au remarcat cu siguranta faptul ca nu pot fi create categorii in care sa fie publicate posturile. Lucru care in sine nu e chiar atat de penalizant... pana la un punct, pe care l-am descoperit aseara jucandu-ma cu Cluj BlogRoll pe peoplefeeds. Devine foarte penalizant in momentul in care blogul tau incepe sa fie mestecat de un tool mai inteligent. Tag cloud-urile pe care le genereaza peoplefeeds (dar si SuprGlu) sunt bazate pe categoria in care e publicat un post (sau altfel spus tagul care ii este asociat), ca e vorba de bloguri normale, de bookmark-uri del.icio.us sau jurnale Last.fm. A propos de tag cloud-urile de pe Cluj BlogRoll, exista unul diferit pentru fiecare categorie de feeduri , ceea ce face lucrurile mult mai interesante si informatia sa fie mai bine organizata. Favoritul meu e cel de la categoria Other:)

Asa ca imi scot de la naftalina un post de-al Boyarului care a cautat (si a gasit) cum pot fi create categorii (sau taguri) pe Blogger.com : "blogger categories".

Monday, March 27, 2006

Curiozitate(2)

Vreau sa vad doar cat de reactiv e peoplefeeds.com.
Later edit : inca n-a fost agregat, mai incerc.

Perl Tutorial Excerpt

bless($foo, "Bar");