Saturday, February 11, 2006

EVZ si-a schimbat fata

Sper ca noul layout al site-ului Evenimentului Zilei este inca work in progress pentru ca e facut cum nu se poate mai prost. Arata de parca i-au dat drumul direct din versiunea beta cu toate border-urile acelea care au uitat probabil sa le stearga dar si sa le alinieze corect. Parca l-ar fi facut cineva care a invatat ieri design web. Ce sa mai zic, font-urile sunt foarte prost calibrate pe pagina, lipsesc link-uri catre imagini pe pagina "Opinii", comentariile de la articole se afiseaza intr-un scrollable care arata complet aiurea in locul unde e pus, pe homepage apar doua linii verticale de separatie intre articolele si ele foarte prost alese - scurte si de ce tocmai 2??? - mi se pare o treaba facuta de mantuiala si o degradare evidenta a calitatii site-ului fata de ce era inainte. De bine de rau, site-ul in versiunea precedenta, chiar daca grafic lasa mult de dorit si nu era la inaltimea traficului pe care il genereaza, macar dadea impresia ca e in versiune "stable", nu "beta 0.1" ca si cel de acum. E o varza totala cu o cireasa pe tort, reclama Alsys Data cu sloganul - animat ca altfel ar suna ca naiba doar textul trantit asa - "Acest site ruleaza pe o solutie speciala / pentru o cerinta speciala / o solutie speciala", reclama din care deduc ca ei sunt autorii acestui monument de fusereala. Acestia sunt profesionistii Web din Romania care iau bani pe incompetenta lor si acestia sunt managerii romani care se preocupa de imaginea cotidianului lor pe Web si de end user-ul care le viziteaza site-ul. Domnilor, uitati-va un pic in jurul vostru pe net, la celelalte ziare romanesti si invatati ce inseamna web design de la ei, exemple aveti destule ! Unul reusit este Cotidianul.

PS : EVZ este unul din cele mai vizitate site-uri din Romania, pe locul 4 la categoria "Stiri/Massmedia" pe trafic.ro avand pe la 300.000 de accesari pe saptamana - saptamana aceasta in scadere cu 23.600, poate asta spune ceva despre schimbarea lor la fata - si pe locul 8 la toate categoriile, tot pe trafic.ro.

Update : Site-ul in noua versiune nu mai are feed RSS, merita o bulina foarte mare si neagra, iar intr-un proiect informatic lucrul asta se numeste regresie in functionalitati si e foarte rau pentru end-user. In schimb trebuie sa recunosc ca noul logo EVZ este reusit.

Update 2 : Alte pareri despre noul look EVZ online - relativ impartite - pe blog-ul lui Orlando Nicoara, si pe site-ul EVZ. Ce remarc insa este ca suntem la 4 zile de la lansare, iar site-ul arata la fel de "beta 0.1" si feed-ul RSS tot lipseste.

Update 3 : De pe site-ul EVZ din link-ul de la paragraful precedent aflu ca "la crearea noului look al „Evenimentului zilei” a contribuit o companie specializata in crearea de site-uri, Hambar 18." Deci poate nu Alsys Data l-au facut, asa cum am scris eu in post. Oricum, remarcile mele raman valabile. Lasand la o parte compania sau competintele ei in site-uri Web, "Hambar 18" mi se pare un nume foarte reusit, e traducerea lui "Hangar 18", titlul unei melodii a trupei Megadeth de pe albumul "Rust in Peace" (1990) si al unui film UFO-related care face referinta la Roswell 47 (de fapt mai corect este "Roswell UFO incident" dar imi place sa-i spun asa din cauza melodiei cu acelasi nume a trupei Hypocrisy de pe albumul "Abducted din 1996).

Megadeth Design Contest

Vic Rattlehead facelift contest on deviantart.com. Here's Vic on the cover of Megadeth's "The World Needs a Hero" album in 2001 after almost 20 years of existence. I think he looks quite good, why a facelift?:) And what is there to lift on his face?:) Anyway, I'm looking forward to seeing the results, the contest ends very soon, on the 14th of February... hmm:) This reminds me of something...

Update : Maybe you want to know more about Vic before he goes into surgery, so here's his description from Wikipedia : "Vic Rattlehead is the mascot of the thrash metal and speed metal band Megadeth. Vic is a skeletal figure who embodies the phrase, 'See no evil, hear no evil, speak no evil.' His eyes are covered by a bolted-on visor, his mouth is clamped shut, and his ears are closed with metal caps." (link)

Cluj

Poze din Cluj de la ivett. Urmariti link-ul catre flickr, sunt mai multe acolo.

Friday, February 10, 2006

Xerces bug

Bug-ul asta din Xerces-J mi-a mancat viata in ultimele 2 zile :
getNodeValue on a Node.TEXT type of node truncates the returned value
Xerces-J este una din implementarile API-ului JAXP (Java API for XML Processing) din standardul J2EE. Intr-un penibil sfarsit l-am lasat balta si am utilizat parser-ul Crimson, o alta implementare JAXP, fara sa fiu nevoit sa modific nici o linie de cod, de unde utilitatea unui API dematerializat - ce cool suna:))) - ca si JAXP.

Thursday, February 09, 2006

Pilgrim man

Momentul de misticism din seara asta :

"Pilgrim man - What are you searching for?
Believe the tales when everything else fails
Pilgrim man - Deep in your heart you know
Your faith is already bought and sold"
Arch Enemy - "Pilgrim", Burning Bridges (1996)

Picture taken from archenemy.net.


Monday, February 06, 2006

9 Beet Stretch

Ascult chestia asta cam de 10 minute si e foarte ambiental. E simfonia a 9-a de Beethoven prelucrata digital si "lungita" la 24 de ore fara "pitch distortion" (daca cineva vrea sa-mi explice ce inseamna, ii multumesc, ca n-am prea avut rabdare sa caut).

Link-ul l-am gasit prin The Nionist.

Caricaturile

Pentru ca din lene si lehamite nu-mi mai vine sa postez nimica, uitati un punct de vedere despre povestea cu caricaturile pe un alt blog (Radu) gasit prin blogul Boyarului.

Update : evenimentele aproape in timp real cam de joi incoace pe Danemarca blog.