Friday, February 03, 2006

Un om care imi place

E vorba de Vladimir Tismaneanu, astazi in Cotidianul si saptamana aceasta in 22.

Thursday, February 02, 2006

Joke of the day

Am primit-o astazi de la un prieten. Nu stiu cat de adevarata e, dar e tare :

"Acesta este un e-mail intern (pentru angajatii romani ) de la o filiala din Romania a unei mari corporatii concurente ( deci faza e pe bune !)

To : All Romanian Speaking Staff
Subject: Improper Language Usage

It has been brought to our attention by several officials visiting our office in Romania that offensive language is commonly used by our Romanian Speaking staff. Such behavior,in
addition to violating our policy, is highly unproffesional and offensive to both visitors and staff.All personel will imediatly adhere to the following rules:

1..Words like futui,in pula mea, pula and other such expressions will be not tolerated or used for emphasis or dramatic effect, no matter how heated a discussion may become.

2..You will not say si-a bagat pula when someone makes a mistake, or sa cacat pe el if you see someone being to be reprehended, or baga-mi-as, when a major mistake has been made.All forms and derrivations of the verb a se caca and a se fute are utterly inappropiate and unacceptable in our enviroment.

3..No project manager, section head or administrator under aby circumstances will be reffered to as pul! a de om, cacanaru' or boul.

4..Lack of determination will not be reffered to as pulalau nor will persons who lack initiative be reffered to as muiangiu.

5..Unusual or creative ideas offered by managment are not to be reffered to as porcarii.

6..Do not say futu-ti mata if somebody is persistent;do not add pula mea, if a colleague is going trough a difficult situation.Futhermore, you must not say am pus-o (refer to item 2) nor o sa ne-o traga when a matter becomes excessively complicated.

7..When asking someone to leave you allone,you must not say dute-n pula mea or should you ever substitute ''May i help you ?''with, ce pula mea vrei ?

8..Under no circumstances should you ever call your elderly industrial partners bosorogi imputiti.

9..Do not say ia mai mereti-n pula cu cacatu' asta when a relevant project is presented to you, nor should you ever answer futute-n cur when your assistance is required.

10.You should never call customer representatives as boul dracului or tampitu ala.

11.The sexual behavior of our staff is not to be discussed in terms such as a pizdulica buna, futaciosu' or homalau' lu peste.

12. Last but not least, aftre reading this note, please do not say ma sterg la cur cu textu asta.

Just keep it clean and dispose of it properly.
Thank you."

Wednesday, February 01, 2006

Povesti nemuritoare cu salarii din lumea IT

Citez din Hotnews.ro, din stirea "Cat castiga un inginer IT in Occident" preluata de pe BaniiNostri.ro. Sumele prezentate mai jos reprezinta "salarii medii anuale brute", iar "media salariala variaza in functie de varsta, experienta, sporurile, costurile asigurarilot medicale si indemnizatiile angajatului". Iata :
 • Austria - 86,892 euro
 • Belgia - 61,858 euro
 • Finlanda - 52,935 euro
 • Franta - 50,731 euro
 • Germania - 89,157 euro
 • Grecia - 63,470 euro
 • Irlanda - 66,415 euro
 • Italia - 50,271 euro
 • Luxemburg - 98,664 euro
 • Marea Britanie - 33,343 lire sterline
 • Olanda - 63,957 euro
 • Portugalia - 50,169 euro
 • Spania - 64,537 euro
Disclaimer : sunt inginer IT in Franta cu vechime de 2 ani si sunt departe sub media de 50,731 (ceea ce e foarte normal avand in vedere vechimea pe care o am) care ma face sa salivez doar vazand-o:)))

Stirea am gasit-o cum am zis pe HotNews.ro cu mentiunea ca e preluata din BaniiNostri.ro catre care am gasit un link, dar nu spre stire direct si doar spre homepage. Pe BaniiNostri.ro am cautat apoi stirea, am gasit-o, e exact la fel de sumara ca si ce am scris in paragraful de mai sus si, cautand sa vad daca sunt mentionate sursele, am gasit doar mentiunea "Sursa : WallStreetJournal.com". Pe WallStreetJournal.com nu am gasit stirea, deci pana la urma nu am nici cea mai mica idee din ce sursa initiala vin aceste informatii, cum a fost calculata aceasta medie, pe ce perioada de timp, ce populatie vizeaza, etc..

Inca un exemplu de jurnalism de balta pe ziua de astazi.

Jurnalism in Romania

Toata faza este de un "no comment" fara nici cea mai mica grimasa. Iata ce inseamna jurnalism in Romania : "Marti, seara tarziu, la intalnirea televizata cu Emil Hurezeanu
(Realitatea TV), CTP si-a asumat personal raspunderea pentru articolul
mincinos publicat de ziarul Gandul pe 30 ianuarie 2006, articol prin
care ministrul justititiei era acuzat de interventii la premier si
presedinte pentru schimbarea procurorului care ancheteaza dosarul
Patriciu." Doua stiri Hotnews.ro vorbesc despre acest subiect :

Tuesday, January 31, 2006

De cateva zile

De cateva zile (cam o saptamana)
 • stau la job ca un animal pana la 7 seara si nu pot sa zic ca o fac din pasiune
 • nu mai am timp sa citesc ziarele online - arunc o privire pe titluri, marchez alea care ma intereseaza nestiind daca o sa ma intorc sa le citesc vreodata
 • la fel fac si cu blogurile
 • cu cartile nu fac la fel ca nu-mi place sa le mazgalesc, ele stau pur si simplu pe jumatate incepute
 • sunt atat de crapat de oboseala cand ajung acasa ca nu mai am energie sa lucrez pe proiectul cu Sebi
 • n-am chef decat sa impusc oameni la Call of Duty; si desi la jucat online m-am ameliorat considerabil (la rifle only joc cel mai bine - pe unele map packuri) tot sunt o varza si jumatate comparat cu ceilalti
 • postez doar tampenii pe blog-ul meu pentru ca trebuie sa postez ceva, sa fac ceva sa il tin in viata; am in sfarsit chestii inteligente pe care le-as putea posta dar nu am coerenta in exprimare si rabdare sa scriu un post mai organizat si mai bine exprimat, ma impotmolesc de la prima fraza, ma enervez si fac altceva
 • am strans in vreo 3 zile 659 de post-uri necitite pe Bloglines; tot pe Bloglines, in ultimele 2 saptamani am adunat 101 de posturi pe care le-am marcat "Keep New" pentru ca vreau totusi sa le citesc intr-o zi
Cam asta e, sper sa vina si zile mai bune.

Monday, January 30, 2006

News de pe-aici

Ce-am mai vazut weekend-ul asta:
 • "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" l-am vazut doar ca preludiu la "Harry Potter and the Goblet of Fire". Peisajele si ambianta filmului sunt minunate, povestea cam scartie, in special deznodamantul.
 • "Transamerica", un alt film care merita vazut. Desi porneste cam greoi si confuz, reuseste foarte bine sa captiveze spectatorul. Povestea este pe putin interesanta, daca nu chiar incitanta, un transsexual aflat la o saptamana distanta de operatia des schimbare de sex barbat-femeie, porneste intr-o calatorie de-a lungul Statelor Unite inhtre New-York si Los Angeles alaturi de fiul sau de 17 ani de a carui existenta tocmai aflase.
 • "Good Night, and Good Luck" descrie confruntarea din 1953 de pe ecranele TV dintre jurnalistul CBS Edward Murrow si senatorul Joseph McCarthy in timpul vinatorii de comunisti condusa de cel din urma. Contextul "istoric"reprezinta doar un pretext pentru a vorbi despre puterea televiziunii si despre misiunea ei atat civica cat si de educare a spectatorului. Un film mult deaspura mediei care exceleaza in modul in care este filmat in alb-negru.
Ce melodie imi suna in cap de vineri incoace :
 • Fear Factory - "Slave Labour" de pe Archetype (2004)
Vesti bune :
 • Pe 25 ianuarie 2006 "Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat miercuri o rezoluţie în care sunt condamnate crimele comise de
  regimurile comuniste totalitare" conform BBC.