Friday, June 16, 2006

Tampenii de seara

Sictirit, fara spor la munca (Sebi, promit ca bag tare:)) si lejer demoralizat ma las dus de val si mai spun ce ma enerveaza, asa, prin ce mai citesc, vad si aud in jur.

Mai intai ma enerveaza cum toata lumea o da cu Caragiale in toate directiile. Ma seaca pur si simplu de orice energie intelectuala. Oamenii au in cap 3-4 replici din Caragiale care, vorba vine, se potrivesc foarte bine cu realitatile contemporane (e foarte interesant de vazut cat de mult si-a bagat coada si media in bietul Caragiale sa-i suprasolicite cateva replici pe toate gardurile, dar asta e off topic) si daca merge, daca nu merge, nu lipseste ocazie in care sa nu scoata careva o pilda din marele clasic. Bine ca l-am avut, ca daca nu l-am fi avut atunci lumea ar fi trebuit sa injure politicienii direct in loc sa apeleze la fraze spirituale de la nenea Iancu citare. As fi curios totusi sa va cati dintre aruncatorii cu perle de secol XIX au rabdare sa citeasca sau sa urmareasca o piesa intreaga a lui Caragiale, sa inteleaga din ea spiritul vremii, sa guste limbajul si umorul. Deocamdata batranul e la moda.

Ma enerveaza combinatia letala dintre roman verde, ortodox, xenofob si homofob, calitatea principala a acestui personaj fiind capacitatea pulmonara impresionanta si gura care i se aude la distanta de peste trei plaiuri mioritice.

Ma enerveaza campania Mari Romani. Cred sincer ca e o tampenie de facut rating. Mari romani my ass. Inainte de campania mari romani ar trebui o campanie Romani Toleranti, una Romani Educati, una Romani Ne-spalati pe Creier, una Romani care Nu Uita Istoria, una Romani cu Spirit Civic si asa mai departe.

Si asa mai departe.