Wednesday, June 21, 2006

Fête de la musique

Astazi e 21 iunie, deci e Fête de la musique. Principiul e simplu: incepand cu dupa amiaza tot orasul se umple de muzicanti cam pe oriunde e spatiu de incropit ceva ce seama cat de cat a scena. Se canta basically orice pe unde este loc, in piete dar si inghesuiti pe un colt de trotuar. Spectatorul functioneaza astfel : isi ia un pack de 26 de sticle de bere (oferta speciala 24 + 2), le pune in frigider din timp ca e zapuseala mare afara, iar la momentul venit ia sticlele in spinare si porneste la ascultat muzica prin oras. Se beau una-doua-trei beri la fiecare loc de cantare, iar cate una pe fiecare traseu intre doua scene consecutive.

Acum stau sa ma gandesc daca o sa ies si eu la ascultat muzica in seara asta. Probabil n-ar fi rau, ma mai aerisesc la bila si mai schimb ideile, dar pe de alta parte joaca Argentina cu Olanda. In schimb am descoperit un loc fain de cantare aproape de mine in fata unui Irish Pub unde se va canta death metal, deci probabil ma duc la :

Devant le Fleming's, 2 rue de la Loge 19h00 - musiques rock
Melkor Music Fest avec : Anksunamon ( death metal), Thanator (death metal), Moray Firth (heavy metal).
Programul oraselor din Franta - atat cat se cunoaste din el, ca restul e organizat spontan - se gaseste aici. In schimb vad ca Fête de la musique e un eveniment international, iar programul diferitelor orase din Romania este aici, dar organizarea pare mai putin "spontana" ca in Franta, ceea ce face marele farmecul sarbatorii.