Tuesday, June 06, 2006

Black Metal resources

Dupa ce o sa vizionati Metal: A Headbanger's Journey, va recomand doua documentare care sper sa arunce mai multa lumina asupra Black Metal-ul norvegian despre care Sam Dunn vorbeste si el dar transmitand un mesaj relativ confuz, daca nu chiar eronat.

Primul este disponibil pe YouTube in 3 parti, este de fapt un reportaj de 30 de minute realizat de o televiziune norvegiana ce contine interview-uri cu cateva dintre cele mai reprezentative trupe: Mayhem, Emperor, Darkthrone, Satyricon si Dimmu Borgir. Este disponibil in 3 parti:

Mai apoi, daca mai aveti o ora la dispozitie, puteti cauta documentarul Satan Rides the Media (Satan rir media) realizat in 1998, extrem de interesant si el, care se concentreaza asupra evenimentelor petrecute in Norvegia in 1993-1994 legate de comunitatea Black Metal (biserici arse si altele), evenimente despre care vorbeste si Sam Dunn. Dar acest film clarifica mult lucrurile si aduce in discutie toate nuantele pe care Sam Dunn le cam trece cu vederea, fiind facut de catre unul dintre jurnalistii care au investigat si urmarit evenimentele la fata locului.