Sunday, May 21, 2006

(N)eurovision in EVZ

Evenimentul Zilei au reusit sa scoata un articol complet paralel cu evenimentul, dovada ca autoarea sau n-a inteles nimic din ce s-a intamplat, sau moare si ea de ciuda ca Traistariu a iesit doar al 4-lea pe cand in capul ei era marele favorit. Cine i-a bagat asta in cap a facut treaba buna, la fel de buna ca si ala care i-a bagat in cap ca rocker-ii sunt satanisti, sau cel putin ca daca asociezi cuvintele rock si satanist la suficient de mica distanta intr-un articol o sa ai succes de presa garantat. Nu de alta, dar chestiile astea s-au lipit zdravan de ea pentru ca la prezentarea participantilor din partea Finlandei, doamna tranteste urmatorul text, de o pertinenta incredibila:

"Rockerii de la Lordi au fost probabil cea mai inedita prezenta din aceasta editie a Eurovisionului. Reprezentantii Finlandei au declarat ca nu sunt satanisti si ca lumea a interpretat gresit atractia lor pentru monstri si moarte. „Agreem estetica noastra, aceeasi ca a filmelor de groaza”, spun componentii trupei"
Adica reprezentantilor Finlandei li s-a pus la un moment dat intrebarea de catre un inteligent la vreo conferinta de presa banuiesc, daca sunt satanisti. Asta pentru ca individul nu facea diferenta intre simbolistica filmelor de groaza si cea numita satanista, sau pentru ca profesionalismul lui jurnalistic functiona si el dupa principiul de a asocia rock-ul cu stanismul. La care doamna Raluca Moisa, autoarea articolului EVZ, a gasit ca e excelenta sa mearga si ea pe aceeasi idee, asta in cazul in care n-o fi citit si ea un interviu in engleza pe care l-a inteles prost si interpretat dupa cum a taiat-o capul, ceea ce nu m-ar mira din partea unui jurnalist roman.

Iar intr-o cu totul alta ordine de idei, cred ca lumea s-a cam saturat de versuri de dragoste pe melodii de discoteca, asa ca iata despre ce ne povesteste "Hard Rock Hallelujah" (versurile complete aici). Lordi is the shit!:)
"The saints are crippled
On this sinners' night
Lost are the lambs with no guiding light

The walls come down like thunder
The rocks about to roll
It's The Arockalypse
Now bare your soul

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Rock 'n roll angels bring that Hard Rock Hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
Rock 'n roll angels bring that Hard Rock Hallelujah
In God's creation supernatural high"